• דף הבית
        • השקעות
          ארגונים

          agio-logo-Institutes

          ארגונים רבים מנהלים רזרבות כספיות, המהוות למעשה 'כספי ציבור'. ניהול זה דורש מדיניות וניהול סיכונים מפורט ואחראי, מעקב ובקרה על הכספים ואיכות ניהולם, הרמת דגלים ועוד. אנו מספקים שירות ופתרון מקצועי מלא ואיכותי בתחום זה, ומשמשים כ'שומרי הסף' לארגונים רבים – ציבוריים, ממשלתיים, מוסדיים, מוסדות השכלה ועוד.

          agio-logo-kibutzh

          הקיבוץ הינו תאגיד קהילתי-עסקי המנהל את כספי העסקים והקהילה. אנו מלווים את ההנהלה הכלכלית של הקיבוץ ואת ועדת ההשקעות שלו בקביעת מדיניות ההשקעות, בקבלת החלטות להשקעה וביישומן. שירות אובייקטיבי זה מסייע בשמירה על נכסי הקיבוץ ועל כספי חבריו, מסייע להנהלה הכלכלית בשליטה ובבקרה וחוסך בעלויות הניהול.

          havarot logo new

          חברות נוהגות לנהל ולבצע את הפעילות שבליבת העסקים. הגם שניהול הנכסים הנזילים שנצברו אינו חלק מליבת העסקים, הוא מהווה משימה חשובה הדורשת ידע מקצועי, מעקב שוטף, בקרה, דיווח ועוד. אנו מחזקים כגורם מקצועי את יכולתה של הנהלת החברה בביצוע משימות ניהול הכספים שלה ומסייעים לה בניהול, בבקרה ובדיווח.

          ניהול
          סיכונים

          agio-risk

          שירות זה מסייע להנהלת החברה לנתח את התמונה הגדולה של החשיפות למט"ח ולריבית, לקבוע מדיניות לניהול וכן לבצע את העסקאות מול המערכת הבנקאית. עסקאות גידור ועסקאות המרה הן פעולות שלגורמים הבנקאיים יש בהן יתרון על הלקוחות, קטנים כגדולים.

          חדר עסקאות מט״ח

          אג'יו, באמצעות שירות חדר עסקאות המט"ח, מתמחה בניתוח חשיפות מט"ח של חברות תוך פישוט המורכבות של ההשפעה המטבעית והסיכון לחשיפה הנוצרת, ביצירת פתרון ישים, יעיל ונוח לתפעול תוך הפחתת המאמצים הניהוליים.

          המחלקה הכלכלית

          חברות זקוקות לעבודות כלכליות לצורך יצירת עסקאות, לצורכי דיווח חשבונאי ועוד. המחלקה הכלכלית באג'יו מספקת מענה מקצועי ושירותי מעולה לצרכים אלו בביצוע עבודות כלכליות מגוונות עבור לקוחותינו במגוון נושאים ותחומים. שירות זה מסייע לכלל הצרכים של הנהלת הארגון ולהחלטות העסקיות והריאליות שלו.

          השקעות
          פרטיים

          agio-personal-logo-new-04 (003)

          לקוחות Agio Personal נהנים מייעוץ השקעות אובייקטיבי המותאם לצרכיהם, תוך מימוש הידע, הכלים והניסיון שצברנו בליווי לקוחות גדולים. לקוחות אלו מקבלים ייעוץ השקעות אישי והתאמה מלאה של פתרונות השקעה באמצעות מכשירים מגוונים כולל השקעות אלטרנטיביות. השירות מיועד למשפחות עם היקף כספי של עד 12מיליון ₪.

          agio-family-office

          ניהול הוליסטי של נכסי המשפחה על כלל היבטיו המורכבים והמגוונים. שירות זה מיועד ללקוחות עם היקף גדול מאוד של נכסים וצרכים נלווים המאפיינים משפחות וחברות משפחתיות. השירות כולל טיפול בכלל נכסי המשפחה, ניהול צוות ויועצים ונותני השירות המומחים של המשפחה, פיקוח בקרה ודיווח על הנכסים ועוד. השירות מיועד למשפחות עם היקף כספי העולה על 12מיליון ₪.

  • חדר ניתוח
  • אודות
  • הספר: להצליח בניהול השקעות
  • צור קשר

חזרה לשגרת עליות בחודש יוני הניבה מחצית שנה חלומית


מבעד לתמרות העשן של דצמבר האחרון, חזינו בינואר השנה כי לפנינו שנת השקעות מצוינת ● כעת, לאחר העליות של חודש יוני, נראה כי המחצית הראשונה של 2019 תומכת בתחזית הזו

חודש יוני מסכם את המחצית הראשונה של 2019 בתיקי ההשקעות של ציבור המשקיעים, עם תשואות גבוהות ונחת למשקיעים, כפי שעולה מהעליות במדדי אג'יו לתיקים המנוהלים. העליות ביוני היו היפוך מגמה לביצועי מאי השליליים, ונראה שלא רק המחצית הפתיעה לטובה, אלא גם ביצועי המדדים ביוני, שהשאירו את מאי השלילי מאחור וזאת בשנה מלאת הפתעות חיוביות בתיקי ההשקעות, בעיקר עקב ציפיות שליליות שנוצרו בתחילת השנה.

מדדי אג'יו מבוססים על נתונים מבתי השקעות שונים רבים ומגוונים, בהם פסגות, אלטשולר שחם, פעילים, מגדל שוקי הון, אקסלנס, איי.בי.איי, מיטב דש, הראל, תפנית דיסקונט, UNIQUE, הלמן אלדובי, אלומות ואנליסט. המדדים מתקבלים מהגופים המנהלים מעל 80% מתיקי ההשקעות של הציבור, פרטיים, קיבוצים, מוסדות וארגונים. המדדים הנבנים מנתונים אלו עוקבים אחר "תיק ההשקעות המצרפי" של הציבור, והתשואות המחושבות מהוות מדדי השוואה לביצועי תיקים בעלי פרופיל דומה.

בחודש יוני עלו המדדים בעוצמה גבוהה, החל ממדד תיק האג"ח, אשר עלה בשיעור של 0.8%, דרך תיק ה-20:80, ולאחריו תיק ה-30:70, אשר עלו בשיעורים של 1.42% ו-1.7%, בהתאמה, ועד תיק המניות, שהגדיל ועלה בשיעור של 3.81% ביוני לבדו.

כאמור, בבחינת המחצית הראשונה אנו רואים תשואות יוצאות דופן יחסית לתקופה כה קצרה. בתקופה זו, מדד תיק האג"ח עלה בשיעור של 4.62%, מדדי תיקי ה-20:80 וה-30:70 עלו בשיעורים של 5.82% ו-6.22% בהתאמה, ואילו מדד תיק המניות עלה בתקופה קצרה זו בשיעור של 9.86% ובעיגול, קרוב ל-10% בחצי שנה בלבד.

כדי לשים את הביצועים הנאים בפרספקטיבה רחבה יותר, כדאי להכליל גם את שנת 2018, שהייתה קשה יותר עבור מדדי התיקים. לדוגמה, מרכיב האג"ח בתיקים עלה בקצב שנתי של כ-1.82% מתחילת שנת 2018, כלומר במשך 18 חודשים. שיעור זה דומה לשיעור התשואה הממוצע שהיה גלום באג"ח בשנה האחרונה.

במקביל, מרכיב המניות בתיקים עלה בשיעור של כ-4.68% במהלך 18 החודשים האחרונים, מעט מתחת לקצב ארוך-הטווח שלהם, זאת עקב קשיי השוק המקומי והתלות שלו במניות בודדות. בתוך כך, בחינה של שילוב של מניות ואג"ח מראה, כי ביצועי המחצית הראשונה של השנה הנוכחית תרמו רבות לחזרת ביצועי התיקים לקצב התשואה המצופה, וכי הם התגברו במידה משמעותית על החולשה ועל הפסדי דצמבר ומאי האחרונים.

עולם של מניות ושל סיכונים
ומהי בעצם התשואה "המצופה"? הרי הדבר תלוי במידת הסיכון שנלקח בתיקים, בהרכב הנכסים, התפיסה שלפיה מבוצעות הבחירות בתיק ועוד. בבואנו לעשות זאת, ברור כי הכלכלה בעידן המודרני אינה מספקת ריבית ותשואה בגובה משמעותי ולכן אין מה לצפות לתשואה משמעותית מאפיקים המבוססים על תשלומי ריבית כתשואה למשקיע, אפיקים אשר בעבר היו נחשבים "כאפיקים סולידיים". רבים, גם משקיעים "סולידיים", נוטים היום להגדיר את האפיקים מבוססי הריבית, כמסוכנים "לא פחות" ואולי "אף יותר" מאפיקי המניות.

כך, זה תקופה ארוכה, בהיעדר אלטרנטיבת ריבית נאותה, הנטייה של משקיעים היא להגדיל את הסיכונים. כיצד הדבר נעשה? ראשית, באמצעות שוקי המניות. קשה לחלץ נתון מהימן מתוך חתכי נתוני בנק ישראל על תיק הנכסים של הציבור, אולם מעבודה שוטפת ודיונים מקצועיים שאותם אנו מקיימים עם לקוחות, ארגונים ומשפחות כאחד, ניכר כי קיימת השלמה גוברת והולכת עם מרכיב מניות גדול יותר מאשר היה נהוג לחשוב עליו בעבר. השקפת עולם זו של ליברליות ואי-חשש מסיכונים וממניות, מועברת אל מנהלי התיקים באמצעות השיחות עם לקוחותיהם, והדבר מקבל ביטוי גם בעובדה שהמנהלים ממצים את מרבית שיעור המניות המותר להם במדיניות התיק.

התנהגות זו חוזרת על עצמה גם באפיק האג"ח הקונצרניות. תיקי ההשקעות ראו בשנים האחרונות הטיה גדולה יותר לאג"ח אלו על חשבון אג"ח ממשלתיות, וזאת כדי ליהנות מהסיכון "המנייתי" הגלום באג"ח, זאת עקב הריביות הנמוכות. כך מרכיב זה הלך וגדל, תוך העדפת האג"ח בעלות הדירוג הנמוך יותר, כמרכיבים שמהם המשקיעים מעדיפים להפיק את התשואה.

הליכה לכיוון הסיכון המנייתי היא דבר המאפיין את העידן הנוכחי, והיא קושרת טוב יותר את ביצועי הכלכלה ורווחיות החברות במגזר העסקי, אל ביצועי התיקים. הציבור מבקש להשתתף ברווחיות זו באמצעות השקעה במניות ובאג"ח של החברות, ואינו רואה את הריבית כמקור לתשואה. דרך נוספת להשתתף בפעילות הכלכלית היא השקעות אלטרנטיביות פרטיות ובלתי סחירות, כלומר השקעה ישירה בכלכלה שלא באמצעות שוקי ההון הסחירים, אך בכך נעסוק בפעם אחרת.

לקיחת סיכונים זו היא מצב ראוי ובריא יותר במשחק הכלכלי, שהרי התשואה מתקבלת מהשקעות של החברות ומהשתתפות של המשקיעים בסיכון. מצב זה הוא חלופה להשקעה באג"ח בטוחות ובפיקדונות בריבית גבוהה, שאינה דורשת יצירתיות אלא מאפשרת לבעליו של הכסף להרוויח ללא טרחה מיוחדת. במובן זה, עולם הריבית הנמוכה הביא את המשחק הכלכלי בין משקי הבית לבין הפירמות למקום הוגן יותר.

אז מה תרם לתשואות החודש?
נחזור אל תיקי ההשקעות, וננתח את ההתקדמות שלהם החודש, ובעיקר – נבדוק האם אפשר להמר על כך שהיא תימשך בתקופה הקרובה. ניקח לדוגמה את התיק המכיל עד 30% מניות והשאר באג"ח; מדד התיק עלה ב-1.7% ביוני. מרכיבי המניות במדד עלו בכ-4.2% ותרמו כ-1.2% מתוך סך התשואה החודשית, כלומר המניות אחראיות לקרוב ל-70% מהתשואה בתיק. מדובר בתרומה משמעותית מאוד, שנוצרה כתיקון חיובי לחודש מאי השלילי.

יתרת התשואה במדד תיק זה, כלומר כ-30% מתוך ה-1.7%, התקבלה ממדדי האג"ח, כלומר מעט יותר מ-0.5%. תרומה זו נוצרה בעיקר מרווחי הון, ולא מתשואה שוטפת הגלומה באג"ח. האחרונה ממילא נמוכה מאוד, כאמור מתחת ל-2% לשנה, שהם פחות מ-0.2% לחודש ללא רווחים או הפסדי הון, כלומר שינויים במחירים שיתווספו לכך. משמעות הדבר היא שחלק האג"ח בתיק ה-70:30 יוכל לתרום רק כ-0.14% לתיקים, ולא נוכל לצפות ליותר מכך מבלי שיתווספו לכך גם רווחים או הפסדי הון.

כידוע, רווחי הון בהיקף לא מבוטל נוצרו לאחרונה כאשר התברר כי פני המדיניות המוניטרית בארה"ב הם לכיוון של הרחבה, כלומר הורדת ריבית, במקום המדיניות המצמצמת שהייתה ב-2018 והובילה לעלייה בריבית. גם בשוקי אג"ח נוספים עקומי הריבית השתטחו בעקבות ארה"ב ורוחות מלחמת המטבעות שחזרו לנשב בשווקים, ואולי הם אף יוכלו לרדת יותר. אלו יצרו את אותם רווחי הון שתרמו לתשואת תיק ה-30:70 של מעל 0.3%, שהם כ-20% מהתשואה החודשית הכוללת.

במילים אחרות, הציפיות להפחתת הריבית הובילו את התיקים לרווחי הון נאים מאוד לאחרונה, והדבר יכול להימשך ככל שהשווקים והבנקים המרכזיים יחליטו כי העולם יכול להמשיך להתקיים, ואולי אף ראוי להתקיים, בריבית נמוכה ולא משמעותית. במצב זה רווחי ההון יוכלו להמשיך לתרום לתיקים לצד רווחים נאים משוקי המניות, בדרך ממחצית חלומית בתשואות, לשנת השקעות מצוינת ומפתיעה לטובה כפי שצפינו בשיאו של המשבר האחרון ופרסמנו בטור זה בינואר השנה.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn

תוצאות מחשבון זה אמורות לשקף את ביצועי העבר של תיק תיאורטי על פי מדדי השוק בהרכב תיק תיאורטי זה שאותו המשתמש מכניס על דעת עצמו ואשר במרבית המקרים הוא אינו תואם במדויק את הרכבו של תיק ההשקעות ו/או את התשואות שהיו בפועל עבור משתמש כלשהו. התוצאות מהוות אינדיקציה כללית בלבד לתוצאות אפשריות ולא סופיות בתיק השקעות בעל הרכב דומה בתקופה בה המשתמש יבחר. הנתונים והתוצאות הן פרי תחשיב תיאורטי המופעל על תיק תיאורטי והם עשויים להיות נתונים לפרשנות ואף שגויים והם אינם חולקים על נתוני הבנק ו/או גורם אחר היועץ או מנהל עבור לקוחותיו. המשתמש במחשבון יעשה זאת על דעת עצמו ולפי שיקול דעתו ואין אנו אחראים על התוצאות בשום דרך וכמובן שאין לראות במחשבון זה ו/או בנתונים ו/או בתוצאותיו כל המלצה לפעולה.

1.1.  לצורך השימוש במחשבון, יידרש המשתמש למסור לחברה למסור פרטים כנדרש במחשבון.  מובהר כי המשתמש אינו מחויב למסור פרטים אלה לפי חוק, יחד עם זאת, בלא למסור פרטים אלו לא יוכל המשתמש לעשות שימוש במחשבון.

1.2.    השימוש במידע שנאסף, ייעשה על פי על מנת:

1.2.1. לספק למשתמש את השימוש במחשבון.

1.2.2. לשמור כל פרט שמסר המשתמש (לרבות פרטיו האישיים) במסגרת מאגר מידע של החברה.

1.2.3. ליצירת הקשר עם המשתמש.

1.3.    החברה לא תעביר לצדדים שלישיים פרטים מזהים של המשתמש, אלא במקרים המפורטים להלן:

1.3.1. אם יתקבל בידי החברה צו שיפוטי המורה לה למסור כל מידע אודות המשתמש לצד שלישי;

1.3.2. בכל מקרה של מחלוקת, טענה, תביעה, דרישה או הליכים משפטיים, אם יהיו, בין המשתמש לבין החברה.

לעיון בספר חדש מאת ד"ר גדעון בן נון ״להצליח בניהול השקעות״