• דף הבית
        • השקעות
          ארגונים

          agio-logo-Institutes

          ארגונים רבים מנהלים רזרבות כספיות, המהוות למעשה 'כספי ציבור'. ניהול זה דורש מדיניות וניהול סיכונים מפורט ואחראי, מעקב ובקרה על הכספים ואיכות ניהולם, הרמת דגלים ועוד. אנו מספקים שירות ופתרון מקצועי מלא ואיכותי בתחום זה, ומשמשים כ'שומרי הסף' לארגונים רבים – ציבוריים, ממשלתיים, מוסדיים, מוסדות השכלה ועוד.

          agio-logo-kibutzh

          הקיבוץ הינו תאגיד קהילתי-עסקי המנהל את כספי העסקים והקהילה. אנו מלווים את ההנהלה הכלכלית של הקיבוץ ואת ועדת ההשקעות שלו בקביעת מדיניות ההשקעות, בקבלת החלטות להשקעה וביישומן. שירות אובייקטיבי זה מסייע בשמירה על נכסי הקיבוץ ועל כספי חבריו, מסייע להנהלה הכלכלית בשליטה ובבקרה וחוסך בעלויות הניהול.

          havarot logo new

          חברות נוהגות לנהל ולבצע את הפעילות שבליבת העסקים. הגם שניהול הנכסים הנזילים שנצברו אינו חלק מליבת העסקים, הוא מהווה משימה חשובה הדורשת ידע מקצועי, מעקב שוטף, בקרה, דיווח ועוד. אנו מחזקים כגורם מקצועי את יכולתה של הנהלת החברה בביצוע משימות ניהול הכספים שלה ומסייעים לה בניהול, בבקרה ובדיווח.

          ניהול
          סיכונים

          agio-risk

          שירות זה מסייע להנהלת החברה לנתח את התמונה הגדולה של החשיפות למט"ח ולריבית, לקבוע מדיניות לניהול וכן לבצע את העסקאות מול המערכת הבנקאית. עסקאות גידור ועסקאות המרה הן פעולות שלגורמים הבנקאיים יש בהן יתרון על הלקוחות, קטנים כגדולים.

          חדר עסקאות מט״ח

          אג'יו, באמצעות שירות חדר עסקאות המט"ח, מתמחה בניתוח חשיפות מט"ח של חברות תוך פישוט המורכבות של ההשפעה המטבעית והסיכון לחשיפה הנוצרת, ביצירת פתרון ישים, יעיל ונוח לתפעול תוך הפחתת המאמצים הניהוליים.

          המחלקה הכלכלית

          חברות זקוקות לעבודות כלכליות לצורך יצירת עסקאות, לצורכי דיווח חשבונאי ועוד. המחלקה הכלכלית באג'יו מספקת מענה מקצועי ושירותי מעולה לצרכים אלו בביצוע עבודות כלכליות מגוונות עבור לקוחותינו במגוון נושאים ותחומים. שירות זה מסייע לכלל הצרכים של הנהלת הארגון ולהחלטות העסקיות והריאליות שלו.

          השקעות
          פרטיים

          agio-personal-logo-new-04 (003)

          לקוחות Agio Personal נהנים מייעוץ השקעות אובייקטיבי המותאם לצרכיהם, תוך מימוש הידע, הכלים והניסיון שצברנו בליווי לקוחות גדולים. לקוחות אלו מקבלים ייעוץ השקעות אישי והתאמה מלאה של פתרונות השקעה באמצעות מכשירים מגוונים כולל השקעות אלטרנטיביות. השירות מיועד למשפחות עם היקף כספי של עד 12מיליון ₪.

          agio-family-office

          ניהול הוליסטי של נכסי המשפחה על כלל היבטיו המורכבים והמגוונים. שירות זה מיועד ללקוחות עם היקף גדול מאוד של נכסים וצרכים נלווים המאפיינים משפחות וחברות משפחתיות. השירות כולל טיפול בכלל נכסי המשפחה, ניהול צוות ויועצים ונותני השירות המומחים של המשפחה, פיקוח בקרה ודיווח על הנכסים ועוד. השירות מיועד למשפחות עם היקף כספי העולה על 12מיליון ₪.

  • חדר ניתוח
  • אודות
  • הספר: להצליח בניהול השקעות
  • צור קשר

יותר מהפלישה הרוסית לאוקראינה? כך תשפיע ההתקפה האיראנית על הכלכלה והשווקים

 

המתקפה היא התפרצות נוספת אל פני השטח של אחד מזרמי העומק בגיאו-פוליטיקה ■ השפעתה בטווח הארוך תהיה משמעותית מזו של הטווח הקצר – ומשמעותית אולי מזו של פלישת רוסיה לאוקראינה

הפלישה הרוסית לאוקראינה לפני כשנתיים הפכה את הגיאו-פוליטיקה לגורם משמעותי בכלכלה ובשווקים הפיננסיים בעולם. במאמר שפורסם כאן בנובמבר 2022 ובסדרת מאמרים נוספים, הסברנו את הקשר בינה לבין הכלכלה והשווקים, בין היתר באמצעות האינפלציה והריבית.

במאמרים הנ"ל מנינו 3 זרמי עומק שפועלים בתהליך הסלמה, משפיעים על הכלכלה העולמית ועל שוקי ההון – ועלולים לפרוץ אל פני השטח. האחד הוא שאיפותיה של סין באזוריה בכלל ובטייוואן בפרט, השני הוא שאיפותיה של רוסיה באירופה בכלל ובאוקראינה בפרט, והשלישי הוא שאיפותיה של איראן במזרח התיכון בכלל ובנוגע לישראל בפרט. שלושתם פועלים ומשפיעים באופן מתמשך ובעצימות משתנה.

המשמעות הגיאו-פוליטית – אולי חמורה מאוקראינה

המתקפה האיראנית על ישראל היא התפרצות של הזירה האיראנית במסגרת המלחמה האזורית, והיא שונה מהמתקפה של רוסיה על אוקראינה. ישראל אינה מדינה כה גדולה בעלת משקל באספקת סחורות לעולם, ואינה מצויה בשטחה של אירופה. בנוסף, התקפה באמצעות שיגורים מרחוק אינה דומה לכיבוש דה-פקטו של חבלי ארץ בישראל. לכן הזעזוע המיידי, ההזדהות והחשש של מדינות אחרות מהמחשבה שאולי הן תהיינה הבאות בתור – לא קיימים.

עם זאת, המתקפה על ישראל והאיום להתפתחותה של מלחמה משמעותית מהווים איום גדול על הכלכלה העולמית. לא פחות, ואולי אף יותר מהאיום שהביאה לעולם הפלישה הרוסית לאוקראינה. אחת מאמות המידה הברורות לכך היא ההתערבות המיידית והפעילה של מעצמות המערב בבלימת המתקפה האיראנית.

אמנם במקרה שלנו, מדינות המערב לא מנועות מלהתערב כמו מתוקף הסכמי נאט"ו, איראן עדיין איננה מעצמה גרעינית כמו רוסיה, וההתערבות לא תעלה לאירופה במחיר מידי וקרוב לבית. אבל איראן מייצגת, לצד רוסיה, את הצד של סין בחזית המאבק בין המעצמות.

סין לא מזדהה עם איראן ולא רואה בה בת ברית אידיאולוגית, אלא בעיקר נכס כלכלי, אבל זו תהיה הזדמנות שלה ושל רוסיה לעמוד בקו ההתנגדות מול ארה"ב ותומכותיה – ואולי אף להוסיף מהלכים משלהן. רוסיה עלולה לנצל את המהומה ואת העובדה כי תשומת הלב של המעצמות מופנית אל הזירה המזרח-תיכונית, ולפנות לשלב הבא, של פלישה לשטחה של מדינה אירופאית נוספת. זאת בטרם הזכרנו את הזירה השלישית, טייוואן, שאליה סין מעוניינת לפלוש בשנים הקרובות. הדבר עלול להתפתח לעימות עולמי אשר נושא האנרגיה יהיה במרכזו. זהו גורם סיכון עצום, שמסביר את התייצבות המעצמות לצד ישראל.

כעת, אחרי שבחנו על קצה המזלג את התמונה הגיאו-פוליטית בהקשר של התקיפה, נמנה את ההשפעות הכלכליות שלה.

השפעות במעגלים רחבים – כלכלת העולם

התגובה הכלכלית הגלובלית היא נגזרת של המשמעות הגיאו-פוליטית, ומאחר שזו אולי חמורה מזו של פלישת רוסיה לאוקראינה, יש להניח כי גם ההשפעה הכלכלית לא תהיה פחותה. בנוסף, חשוב לראות את תנאי הרקע הכלכליים של ההתקפה לעומת אלו שהיו בעת ההתקפה של רוסיה על אוקראינה. אז, העולם היה לקראת סופה של מגפת הקורונה, עם צפי לחזרה לפעילות כלכלית מהירה כפיצוי על העצירה שהיתה עקב הקורונה, שבעטיה מחירי הנפט היו נמוכים מאוד. כמו כן הריבית הייתה נמוכה, עדיין אפסית.

היום, מחירי הנפט גבוהים וקרובים ל-90 דולר לחבית, הריבית גבוהה והמחירים בעולם גבוהים עקב תקופת אינפלציה משמעותית, שטרם הסתיימה. החששות מפני מיתון בכלכלה העולמית לא חלפו, והעולם מצוי בליבה של מערכת מבעבעת בשלוש זירות.

לכן, בתנאים של אינפלציה מושרשת שטרם נעקרה סופית, ריבית גבוהה וחששות מהאטה כלכלית בעולם, המתקפה האיראנית על ישראל עלולה ליצור השפעה כפולה. האחת היא קצרת הטווח – השפעה על השווקים הפיננסיים בדומה לזו שגרמה לה המתקפה הרוסית על אוקראינה: עלייה במחירי חומרי הגלם והפעם בהובלת הנפט, לחצים אינפלציוניים וקושי בהורדת הריבית, כלומר תגובה הדומה לזו שהיתה בשלושת החדשים שבאו אחרי הפלישה הרוסית לאוקראינה.

כך, התיקון שהחל בשוק המניות בסוף השבוע שעבר עם פרסום ההערכה האמריקאית על מתקפה קרובה – עלול להימשך בתקופה הקרובה, יחד עם עלייה בעקומי התשואות בארה"ב, מכיוון שהבנק הפדרלי יתקשה להוריד את הריבית כפי שהשווקים מצפים ומקווים.

ואולם, ההשפעה המשמעותית וארוכת הטווח היא על מהלך הכלכלה. זו עלולה להמשיך ולסבול מנחת זרועה של גיאו-פוליטיקה מסלימה, תהליך שעליו אנו מצביעים מזה שנה וחצי, באמצעות לחצים אינפלציוניים וריבית גבוהה, יחד עם ירידה בסחר העולמי ובתיאבון הצרכני בעולם. אף כי הטכנולוגיה המתפתחת יכולה למתן את ההשלכות, ההשלכה על שוקי ההון בשנים הקרובות עלולה להעמיק ולהחמיר.

כלכלת ישראל – זרמי העומק מתגברים

לשמחתנו, הפגיעה הנראית לעין בנפש וברכוש של המתקפה האיראנית לא משמעותית. מבחינה פורמלית וחוקית, ישראל מצויה במלחמה מזה חצי שנה, וההשפעות מתחילות להיראות. אמנם, קיימים נזילות פיננסית ועושר שנצברו בעשורים האחרונים, וישראל פיתחה חסינות להפרעות, אבל המצב הנוכחי הולך ומחליש את הכלכלה והנזק הולך ומצטבר.

המלחמה וההסלמה הנוכחית מתווספות לתהליך שהחל עם החקיקה המשפטית שהחלישה את ישראל מבפנים, דבר שלא נעלם מעיני אויביה. הריבית הגבוהה יצרה השפעות משלה על שוק הדיור ועל הרצון להשקיע. כך התגברו זרמי העומק המחלישים את הכלכלה הישראלית ומאיימים לפרוץ אל פני השטח "כמו גייזר", כפי שהגדיר זאת מנהל קרן פימי, ישי דוידי, בכנס בשבוע שעבר.

זרמי העומק מרחיקים משקיעים זרים, ומקבלי החלטות רבים ברחבי העולם כבר החליטו לצמצם ואף לסגור פעילות בישראל, תהליך שעלול להימשך שנה-שנתיים לפני שהוא מתגלה על פני השטח.

וכעת, המתקפה האיראנית היא עליית מדרגה בסכנות המוחשיות המאיימות על ישראל ועל המשק הישראלי, ובעיקר עלייה בנוכחות ובבולטות של המלחמה בתודעה העולמית. היא עלולה להחמיר עוד יותר את החששות ולפגוע עוד ברצון לעשות עסקים בישראל.

מכאן, ומכיוון שהמצב הביטחוני הנוכחי עשוי להימשך עוד שנה ואף שנתיים, לא קשה לגזור את ההשפעות השליליות של המלחמה על הכלכלה ועל שוק ההון המקומי. במונחי הכלכלה, ניתן לצפות לעלייה באינפלציה, ירידה בתעסוקה ולפגיעה מורגשת בתוצר. כל זה עלול להתרחש תוך עליית ריבית, עקב צורכי גיוס החוב של הממשלה ועלייה בסיכון של המשק. העושר והנזילות הקיימים אולי ישמשו את הכלכלה בעתיד הקרוב וימתנו את ההשפעות השליליות, אבל זוהי כרית ביטחון לזמן מוגבל.

באחרונה, משקיעים בישראל התעלמו מהסכנה הקרבה והגדירו את השוק המקומי כשוק "זול", אך למרות זאת – הוא עלול לחוות ירידת מחירים מורגשת, במקביל לעלייה בתשואות האג"ח.

לסיכום, כמו בכל האתגרים האחרונים, אנו מחפשים את הזווית החיובית, מקווים ומאמינים כי מעז יצא מתוק. לכן, דמיינו את היקף העסקות של התעשיות הביטחוניות בעקבות בלימת המתקפה האיראנית. המלחמה תפתח גם את היכולות הטכנולוגיות של ישראל ותביא להמשך השקעות, שהרי בשונה מהתעשייה הפיזית, כאן מדובר בידע ובנכסים בלתי מוחשיים שניתן להעבירם בקלות וכמעט במיידיות לכל מקום אחר בעולם.

הכותב הוא מנכ"ל אג'יו – ניהול סיכונים והחלטות פיננסיות. אין לראות בנאמר ייעוץ השקעות

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn

תוצאות מחשבון זה אמורות לשקף את ביצועי העבר של תיק תיאורטי על פי מדדי השוק בהרכב תיק תיאורטי זה שאותו המשתמש מכניס על דעת עצמו ואשר במרבית המקרים הוא אינו תואם במדויק את הרכבו של תיק ההשקעות ו/או את התשואות שהיו בפועל עבור משתמש כלשהו. התוצאות מהוות אינדיקציה כללית בלבד לתוצאות אפשריות ולא סופיות בתיק השקעות בעל הרכב דומה בתקופה בה המשתמש יבחר. הנתונים והתוצאות הן פרי תחשיב תיאורטי המופעל על תיק תיאורטי והם עשויים להיות נתונים לפרשנות ואף שגויים והם אינם חולקים על נתוני הבנק ו/או גורם אחר היועץ או מנהל עבור לקוחותיו. המשתמש במחשבון יעשה זאת על דעת עצמו ולפי שיקול דעתו ואין אנו אחראים על התוצאות בשום דרך וכמובן שאין לראות במחשבון זה ו/או בנתונים ו/או בתוצאותיו כל המלצה לפעולה.

1.1.  לצורך השימוש במחשבון, יידרש המשתמש למסור לחברה למסור פרטים כנדרש במחשבון.  מובהר כי המשתמש אינו מחויב למסור פרטים אלה לפי חוק, יחד עם זאת, בלא למסור פרטים אלו לא יוכל המשתמש לעשות שימוש במחשבון.

1.2.    השימוש במידע שנאסף, ייעשה על פי על מנת:

1.2.1. לספק למשתמש את השימוש במחשבון.

1.2.2. לשמור כל פרט שמסר המשתמש (לרבות פרטיו האישיים) במסגרת מאגר מידע של החברה.

1.2.3. ליצירת הקשר עם המשתמש.

1.3.    החברה לא תעביר לצדדים שלישיים פרטים מזהים של המשתמש, אלא במקרים המפורטים להלן:

1.3.1. אם יתקבל בידי החברה צו שיפוטי המורה לה למסור כל מידע אודות המשתמש לצד שלישי;

1.3.2. בכל מקרה של מחלוקת, טענה, תביעה, דרישה או הליכים משפטיים, אם יהיו, בין המשתמש לבין החברה.

לעיון בספר חדש מאת ד"ר גדעון בן נון ״להצליח בניהול השקעות״