אירופה – בחזרה למציאות הכלכלית למרות שבוע המסחר המקוצר, האירו נחלש ביותר מ- 1% בשבוע החולף, בעיקר עקב ההתרחשויות בארה"ב ופחות בגלל חדשות מאירופה. מדדי הרכש שפורסמו בשבוע מקוצר זה לא הצביעו על שינוי משמעותי אלא העידו על המשך מגמת ההתכווצות. נתוני היצור באירופה הינם בניגוד מוחלט למתרחש בארה"ב ובסין. גם בגרמניה התמונה עדיין שלילית ושיעור האבטלה עומד על 6.9% כבר שלושה חודשים ברציפות. לאחרונה חלה התאוששות בשוק החוב האירופאי. בעלית מחירי האג"ח של מדינות הגוש (ירידת תשואות) ניתן לראות סימפטומים חיוביים ולא-מוסברים: האג"ח הגרמני הגרמני, איטלקי וספרדי עלו בכ – 25 נקודות תוך שבוע. גם המרווחים בין האג"ח הגרמני לאג"ח של החברות האחרות באיחוד הצטמצם בצורה דרמטית השבוע. מסקנתנו היא ששוב יש כאן עניין של אווירה חיובית בלבד בשווקים שלא נתמכת ע"י נתונים כלכליים. המהירות שבה האירו הופחת השבוע לא נבעה מהפתעה בנתון כלשהו בכלכלה אלא משינוי במצב הרוח של המשקיעים ומהעדפת השוק האמריקאי.
אירופה: מדדי הרכש לא מראים התאוששות.

ארה"ב – תמרונים בדקה ה- 91. רק ברגע האחרון הצליח אובמה להגיע להסכם בדיוני התקציב ולהעביר אותו בקונגרס. בשלב ראשון, לא תהיינה העלאות מסים לרוב בתי – האב בארה"ב אך אין הסכמה לגבי הגדלת התקציב הממשלתי וקביעת תקרת חוב חדשה. הפתרון שהושג הוא זמני בלבד וחוסר הוודאות הפוליטית והתקציבית תמשך עוד מספר חודשים. דרמה נוספת צצה לאחר פרסום הפרוטוקולים של הישיבה האחרונה של ה'פד' בדצמבר. לאחר 4 סבבים של הרחבות מוניטריות משמעותיות, נשמעו קולות להפסיק את הגידול הלא-טבעי במאזן של הבנק המרכזי האמריקאי ולהפריד את מדיניות הריבית הנמוכה ממדיניות הרחבת מאזן הבנק. במילים אחרות, אם מדיניות זאת תמשך לבנק לא יוותרו כלים למלחמה בהאטה כלכלית. הרוח ה"נצית" שצפה מהפרוטוקולים התפרשה כהפסקת החלשתו של הדולר, בתנאי שהצמיחה תמשיך והאבטלה תצטמצם. המטבע החל להתחזק מול האירו באופן מיידי. בין כל הדרמות, הכלכלה המשיכה להציג שיפור: מדד מנהלי הרכש הציג חזרה לתחומי התרחבות (50.7 מ – 49.5) ו – 251 אלף מועסקים הצטרפו למגזר הפרטי (60% מעל לצפי). גם בארה"ב, החזרה למציאות כלכלית טובה יותר משל אירופה ובכלל, עשויה להחזיר את הזוהר אל הדולר.
אירו/דולר דולר/שקל: המתאם (ההפוך) שב

ישראל – מיצוי מגמת התיסוף? המשק המקומי המשיך להציג נתונים של חולשה בניגוד לכלכלה האמריקאית והשער הדולר שקל הגיב בהתאם ביום חמישי ושישי. המשק צמח ב – 3.3% בשנת 2012 (אומדן מוקדם) לעומת צמיחה של 4.6% בשנת 2011 ו – 5% בשנת 2010. בחודשים ספטמבר – נובמבר חלה האטה ביצוא, האטה ביבוא חומרי הגלם ומוצרים להשקעה ובכלל הפדיון במשק. אמנם הצמיחה שהוצגה מרשימה ביחס למדינות OECD ולמדינות אירופה בפרט, אך גם שיעור כזה אינו מגלם את הסיכון באי היציבות האזורית, בהאטה הניכרת בשטח ובגירעון התקציבי. בנק ישראל המשיך לדווח כי תושבי החוץ המשיכו לממש את אחזקותיהם בישראל ומתחילת השנה הם מכרו מק"מ ואג"ח מממשלתי בהיקף של מעל 3.5 מיליארד דולר. כאמור, שער הדולר נסק בכ – 1% ביום חמישי ושישי עקב מכירת שקלים של הבנקים הזרים הפועלים בישראל וחזרה אל הדולר. אנו ממשיכים לראות בחולשת המשק המקומי כגורם המשפיע על חולשת השקל אך גם החולשה של האירו צפויה לעודד מגמה זו. לפיכך נראה כי התיסוף שהיה לאחרונה מיצה את עצמו וכי השער עשוי לחזור בקרוב לטריטוריה התואמת יותר את מכלול הגורמים המשפיעים, בין 3.80 ל- 4.0 ₪ לדולר.
למ"ס: צמיחה גבוהה יחסית לאירופה אך האם היא מגלמת את הסיכון?

בשבוע שלפנינו: המשך תגובת בהשוק לפתרון הזמני של הצוק הפיסקלי וועידת הבנק במרכזי האירופאי
אירו/דולר: לאור הפתרון הזמני של הצוק הפיסקלי, אנו מותירים את רצועת המסחר בטווח הקצר-בינוני, לתחום 1.25-1.35
דולר/שקל: לאור התאוששות הדולר מול השקל, אנו מותירים את רצועת המסחר בטווח הקצר בינוני, לתחום 3.75 – 3.95